Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

"Πανικός στα παρασκήνια" και "Πανικός " ... επί σκηνής από τη θεατρική ομάδα του σχολείου μας.

"Πανικός στα παρασκήνια" από τον Αμερικανό θεατρικό συγγραφέα  Ken Ludwig.
Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία, ένα θέατρο μέσα στο θέατρο, ένα θέατρο παρεξηγήσεων.


Ένας πραγματικός πανικός στην αίθουσα της Ε.ΔΗ.ΚΑ τα δύο βράδια - Σάββατο 25/4/2015 και Κυριακή 26/4/2015 - από τη θεατρική ομάδα μας.Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, σκόρπισαν άφθονο γέλιο και απέσπασαν το θερμό και ενθουσιώδες χειροκρότημα του κόσμου. Οι κόποι και οι προσπάθειες  μιας ολόκληρης χρονιάς, η αγωνία των τελευταίων ημερών μα πάνω απ όλα η δυνατή τους θέληση και η αγάπη γι αυτό που έκαναν απέδωσαν πραγματικά και απέδειξαν ότι όταν λειτουργούν σαν "ομάδα" μπορούν να πετύχουν άριστα αποτελέσματα. Η ενεργή συμμετοχή τους σε βιωματικά παιχνίδια τους βοήθησε να αποκτήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης, επικοινωνίας και αλληλεξάρτησης που ευχόμαστε να κρατήσουν για πάντα!
Αυτή τους η επιτυχία μας γέμισε και εμάς χαρά και ικανοποίηση για τη λειτουργία της Θ.Ο όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Δικαιωθήκαμε γιατί πιστέψαμε σε αυτά τα παιδιά και γιατί πιστεύουμε ότι τα παιδιά σήμερα έχουν ανάγκη κάτι πολύ περισσότερο εκτός  από το μάθημα και το φορτωμένο καθημερινό σχολικό πρόγραμμα. Έχουν ανάγκη να εκφραστούν, να επικοινωνήσουν, να εκτονωθούν...
Θέλουμε επίσης για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσουμε όσους (γονείς, συναδέλφους, χορηγούς...) βοήθησαν με όποιο τρόπο μπορούσε ο καθένας για την πραγματοποίηση αυτής της παράστασης. Ιδιαιτέρως θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κο Δημήτρη Ναζίρη, καθηγητή στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ ο οποίος μετέφρασε το έργο από το πρωτότυπο (Moon over Buffalo) και μας έστειλε το σενάριο μεταφρασμένο και  προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου