Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Το 2ο ΓΕ.Λ. Καστοριάς στο Κ.Θ.Β.Ε.



 "Το Κύμα" του Ρον Τζόουνς, απο τη Νεανική Σκηνή του Κ.Θ.Β.Ε. στη Μονή Λαζαριστών.

    Την παράσταση παρακολούθησαν μαθητές και μαθήτριες της Α' και Β' Λυκείου του 2ου ΓΕ.Λ Καστοριάς, καθώς και η θεατρική ομάδα του σχολείου την Παρασκευή 24/01/2014.

    Το πείραμα πάνω στο φασισμό που διεξήγε ο Τζόουνς σε μια σχολική αίθουσα αποτέλεσε το θέμα της κινηματογραφικής ταινίας, πάνω στην οποία βασίστηκε η θεατρική παράσταση. Όπως ο ίδιος ο Τζόουνς σημειώνει, "Το Κύμα " είναι μια ιστορία φαντασμάτων. Αφορά το τι μπορούμε να γίνουμε. Τη γοητεία του καλού και του κακού. Τις επιλογές. Την απόφαση του να συμπεριλάβεις ή να αποκλείσεις κάποιον απο τη ζωή σου. Να εμπιστευτείς τον εαυτό σου και τους άλλους. Να παλεύεις για τη διακαιοσύνη και για την ισότητα σε όλη τη ζωή σου. Να οργανώσεις την αίσθηση της κοινότητας και μια καλύτερη ζωή που δεν μπορεί να παραδοθεί σε κανένα φόβο και σε κανέναν δινάστη.

"Ναι, υπάρχει το καλό και το κακό σε ό,τι κάνουμε. Το καλό μέσα μου λαχταρά την ελευθερία. Το κακό υπάρχει κάπου στην άκρη, σαν οργή, σαν αίσθημα ρατσισμού, περιμένοντας να εκραγεί σε έναν κόσμο τελειότητας, απαντήσεων και τάξης. Είμαι ικανός και για τα δύο."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου