Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ημερίδα στο 2ο Λύκειο για το "Νέο Λύκειο"



Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 23 Οκτωβρίου 2013, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γενικού Λυκείου Καστοριάς ενημερωτική συνάντηση με τους γονείς των μαθητών της α' τάξης ύστερα από πρωτοβουλία του νεοσύστατου Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του σχολείου με κεντρικό εισηγητή τον διευθυντή του σχολείου και παρουσίαση μέσα από ειδικές διαφάνειες των βασικών καινοτομιών που περιέχονται στο νέο νόμο για το Λύκειο που ψηφίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.


Οι σημαντικότερες αλλαγές που περιέχονται στο νόμο για το "Νέο Λύκειο" είναι οι εξής:
1) Στη θέση των Κατευθύνσεων στη β' και γ' τάξη έχουμε πλέον τις Ομάδες Προσανατολισμού.
2) Η προαγωγή στην επόμενη τάξη και η απόλυση απαιτεί γενικό Μ.Ο. πλήρες 10 και ταυτόχρονα 10 στην Ελληνική Γλώσσα και τα Μαθηματικά (ή στα μαθήματα Προσανατολισμού) και 8 στα υπόλοιπα μαθήματα.
3) Τα θέματα των εξετάσεων προκύπτουν κατά 50% από τράπεζα θεμάτων του Υπουργείου και κατά 50% από τον καθηγητή του σχολείου, ο οποίος βαθμολογεί τα γραπτά.
4) Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις διεξάγονται μετά την απόλυση του μαθητή σε τέσσερα (4) μαθήματα ανάλογα με την Ομάδα Προσανατολισμού.
5) Για τον υπολογισμό του Βαθμού Πρόσβασης συνυπολογίζονται μαζί με τα 4 πανελλαδικά μαθήματα και οι Μ.Ο. των τριών τάξεων με βάση κάποιον συντελεστή. Συγκεκριμένα, ο Μ.Ο. της α' τάξης πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 0,4, της β' τάξης 0,7 και της γ' τάξης 0,9. Το άθροισμα των τριών τάξεων διαιρείται με το 2 και αυτό δίνει τον λεγόμενο Βαθμό Προαγωγής Απόλυσης (ΒΠΑ).
6) Αν ο Μ.Ο. κάθε τάξης είναι μεγαλύτερος από τον Μ.Ο. των Πανελλαδικών Μαθημάτων, αναπροσαρμόζεται προς τα κάτω ώστε να απέχει το πολύ μία (1) μονάδα. Αν είναι μικρότερος, τότε αναπροσαρμόζεται προς τα πάνω κατά μία (1) μονάδα, χωρίς όμως να ξεπερνάει το Μ.Ο. των Πανελλαδικών Μαθημάτων.
7) Παρακάτω δίνεται ένα παράδειγμα υπολογισμού του Βαθμού Πρόσβασης:


Δείτε αναλυτικά όλες τις διαφάνειες της παρουσίασης ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου